top of page
Obrázek autoraMartin

Recenze: Zdravá komunikace pro florbalový klub FbK TJ Svitavy

Aktualizováno: 1. 11. 2022

Před časem jsme byli osloveni ze svitavského florbalového klubu ohledně přípravy rozvojové aktivity. Cílem bylo podpořit komunikaci u trenérů, sportovců, ale i rodičů. Prvotním krokem bylo vydefinování současného stavu, cíl rozvojové aktivity a zvolení vhodné formy vzdělávání. Jelikož jsou naše kurzy/workshopy šité na míru každému klientovi, je v této fázi velmi důležitá komunikace mezi vzdělavatelem a klientem. V rámci svitavského klubu se nám podařilo získat všechny potřebné informace. Na jejich základě byla připravena nabídka a následná realizace. V přípravné části bylo cílem zjistit i současný stav, nejen z pohledu vedení klubu, ale i samotných trenérů.


Workshop pro florbalový klub FbK TJ Svitavy

Témata, která byla obsažena v rámci rozvojového dne:

  • Vnímání a definice role trenéra

  • Předávání zpětné vazby v týmu

  • Motivace týmu

  • Zvládání složitých stresujících situací


Ilustrativní obrázek. Zdroj: pixabay.com

Celé setkání proběhlo v přátelské atmosféře, a jsme rádi za aktivní zapojení všech účastníků. Vzájemná synergie dokázala přinést spoustu reálných příkladů z praxe a odhalit i místa, kde konkrétní účastníky tlačí bota. Pro správné vedení týmu je nezbytné umět zastavit se, popřemýšlet si, zda současné styly vedení týmu jsou efektivní a zda naučené návyky vyhovují potřebám týmu. Cílem bylo sdílení dosavadních zkušeností trenérů a inspirace na to, jak vyzkoušet nové postupy. Velmi si vážíme zpětné vazby od vedení klubu, i samotných trenérů. I z tohoto důvodu jsme již nyní v přípravě dalšího rozvojového dne. Tentokrát půjde o workshop určený pro rodiče nadějných sportovců. Konkrétní datum aktuálně ladíme s ohledem na další již domluvené aktivity.


Máte-li sportovní klub a zajímala by Vás podpora i pro Vaše trenéry, neváhejte nás kontaktovat. Rádi připravíme program na míru i pro Vás. Lze využít i osvědčené téma právě ze svitavského florbalového klubu. Hodnocení workshopu očima zadavatele Lucie Prokešové, sportovní manažerky klubu: “Projekt Rozvoj ti sluší si pro naše trenéry připravil workshop na téma Zdravá komunikace v teamu, kterým nás provedla Luca. Měla jsem obavy, jak se k tomu trenéři postaví a jestli je Luca dokáže dostatečně zaujmout. Jak se ukázalo, obavy byly naprosto zbytečné. Workshop byl skvěle připraven interaktivní formou a přinesl nám mnoho nových informací, které využijeme pro další rozvoj. Věřím, že tohle nebyla poslední společná akce tohoto typu. Děkujeme”



Autor: Martin Novák

Datum: 31.10.2022


25 zobrazení0 komentářů

Comments


bottom of page